28.05 Het internationale festival “Russisch culturele seizoenen” .

Russisch souvenir voor België !

 

Op 28 mei 2017 wordt in de Antwerpse Stadsschouwburg het grandioze ballet-galaconcert “Russian Souvenir” georganiseerd waarbij de beste solisten van de Staatsopera en het Ballettheater van Krasnoyarsk optreden. Dit galaconcert is een vervolg van het officiële programma van festiviteiten ter gelegenheid van het 300-jarig jubileum van het bezoek van de Russische tsaar Peter de Grote aan België.Ballet-galaconcert “Russisch souvenir” wordt een echte culturele gebeurtenis en balletfeest, want elke act is een kleine voorstelling. Dit is de beste klassieke balletschool die zijn traditie zorgvuldig van generatie op generatie doorgeeft.
Op een en dezelfde avond krijgen de toeschouwers de beroemdste ‘pas de deux’ en balletten te zien uit Tsjaikovski’s ‘De Notenkraker’, ‘Het Zwanenmeer’, ‘Doornroosje’ en ‘Het Sneeuwmeisje’. Daarnaast staan choreografieën op muziek van Mikhail Glinka en Sergei Rachmaninov op het programma. Bijzonder is ook de kans voor het publiek om een fragment te zien uit het zelden opgevoerde ‘Sprookje van de Stenen Bloem’, het achtste en laatste ballet van Sergei Prokofiev, zoals dat werd geregisseerd door Yuri Grigorovich.

 


De organisatie van ballet-galaconcert “Russisch souvenir” gebeurd in het kader van het festival: “Russisch culturele seizoenen.” Het eerste internationale festival heeft in 2012 plaatsgevonden. Elk jaar worden zorgvuldig deelnemers uitgezucht, en een nieuw programma samengesteld. Er worden meest sprankelende en belangrijke gebeurtenissen en personages van  Russische cultuur gepresenteerd. De organisatie van het toernooi  is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het bedrijf Euro Chem. Het is de eerste keer, dat artiesten van deze theatergroep optreden in België. “De indrukken van het Russisch souvenir blijven bij u, uw gehele leven. Iedereen zal het kleine wonder van het Russische ballet met zich mee in zijn hart.”  (Elmira Scherbakova, directeur festival Russisch culturele seizoenen).


        

Krasnoyarsk Staatsopera en Ballettheater:
De Krasnoyarsk Staatsopera en Ballettheater is een van de jonge muzikale theaters van Rusland, geopend achter de Oeral.
In het repertoire van het theater worden zowel klassieke- als moderne werken voorgesteld. In het totaal werden vanaf 1978 tot 2016 160 nieuwe uitvoeringen gecreëerd  – 69 opera’s, 65 balletten en 26 voorstellingen voor kinderen.
Het theater heeft goede redenen om trots te zijn op de samenstelling van zijn gezelschap. Bekende en populaire artiesten uit binnen en buitenland. Het theatercollectief heeft in alle hoeken van de wereld opgetreden. 


Het internationale festival “Russisch culturele seizoenen”


Russisch culturele seizoenen is een traditioneel festival van de Russische cultuur. Hieronder vallen kunst- exposities, artistieke ontmoetingen. concerten, toneel, voordrachten, literaire lezingen, parlementaire schaken- en internet toernooien.
De eerste keer heeft dit festival in 2012 in Zwitserland plaatsgevonden en heeft veel interesse bij internationale publiek gewekt. Daarna is geografie van festival uitgebreider geworden. Inmiddels is festival al in 8 verschillende landen georganiseerd geweest: Rusland, Zwitserland, Liechtenstein, België, Oostenrijk, Duitsland, Slovenië en Frankrijk.
In 2017 vinden diverse festival activiteiten plaats in India, Vietnam en China.
In afgelopen jaren hebben wereldberoemde Russische artiesten, dansers, muzikanten en schaakspelers geparticipeerd. 
Gala Concert "Russian souvenir"
Part I
1. Prokofiev. Grand pas of gems from the ballet by Yuri Grigorovich "The Stone Flower"
Mistress of Copper Mountain - Maria Litvinenko
Danila Master - George Bolsunovsky
5 Single gems – Nikitina, Tugaeva, Panfilova, Lapina, Svinko
8 Single emeralds - Artists of the corps de ballet
2. Pas de deux from the ballet "The Nutcracker", music by Tchaikovsky and choreography by S. Bobrov, perform Anna Fedosova, Dmitry Diachkov.
3. Russian Dance from the ballet "The Swan Lake", music by Tchaikovsky and choreography by S. Bobrov, performs Maria Litvinenko.
4. The scene from the ballet "The Snow Maiden" (snowflakes, duet of Mizgir and the Snow Maiden, the scene of melting)
Snow Maiden - E. Bulgutova
Mizgir - K. Litvinenko
The attendants - G. Bolsunovsky, Y. Kudryavtsev, J. Diachkov, T. Nikitina, Y. Tugaeva, E. Lapina
Snowflakes - Artists of the corps de ballet
Part II
1. The scene from the ballet "The Swan Lake". The scene of white act, music by Tchaikovsky, choreography by Bobrov.
Odette - A. Fedosova
Siegfried – Yu. Kudryavtsev
Little swans - T. Nikitina, Y. Tugaeva, E.Lapina, N. Panfilova
2 Single swans - E. Spink, E. Bulgutova
Swans - Artists of the corps de ballet
2. Rachmaninov, the 2nd concert for piano and the orchestra, the 2nd part, choreography by Bobrov, Mary and Kirill Litvinenko.
3. Pas de deux from the ballet "The Sleeping Beauty", music by Tchaikovsky, choreography byMarius Petipa
Aurora - E. Bulgutova
Desiree - Yu Kudryavtsev
4. Russian Dance from the ballet "The Nutcracker", music by Tchaikovsky and choreography by S. Bobrov, perform  N. Panfilova G. Bolsunovsky.
5. Pas de deux from the ballet "The Swan Lake", music of Tchaikovsky, choreography of S. Bobrov
Odile - E. Spink
Siegfried - D. Diachkov
The final
M. Glinka, Overture to the opera "Ruslan and Lyudmila", performed by all participants of the concert.


 Похожие новости

Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Анонсы следущих трансляций